Infypower shfaqi modulin e fuqisë së ngarkuesit ftohës të lëngshëm në Ekspozitën Shenzhen CPTE 2021

lajmet 1


2021 Ekspozita e grumbullit të karikimit në Shenzhen u mbajt në Qendrën e Konventave dhe Ekspozitave Komunale nga 1 dhjetori deri më 3 dhjetor.Përkundër sfidave dhe pasigurive të sjella nga koronavirusi, ekspozita u vizitua mirë nga profesionistë të interesuar dhe pa një entuziazëm të madh që njerëzit kanë për industrinë e energjisë së rinovueshme.

Kabina Infypower prezantoi modulin e tij të fuqisë së karikuesit me ftohje të lëngshme, përveç modulit të fuqisë së karikuesit 40/ 30/ 20 kW me ftohje të mirënjohur më parë, serisë së modulit të fuqisë së karikuesit 30/ 20 kW dhe konvertuesit të fuqisë bidirekte 22 kW.Pasi doli, moduli i ftohjes së lëngshme u bë fokusi i skenës dhe tërhoqi vëmendjen e gjerë nga operatorët e sistemit të karikimit.

Me aplikimin e përhapur të karikimit EV 4C/6C, nuk ka dyshim se super-karikimi me fuqi të lartë do të bëhet dominues në të ardhmen e ardhshme.Megjithatë, sistemi tradicional i karikimit me fuqi të lartë i pajisur me module për ftohjen e ajrit ka probleme të vazhdueshme në shfaqjen e defekteve dhe zhurma të larta.Nëse grumbulli i karikimit prishet shpesh, operatori mund të dëmtojë përvojën e klientit dhe të marrë dëme të pallogaritshme për emrin e tij të markës.Sa i përket zhurmës, Beijing Business Daily dhe China Youth Daily raportuan se zhurmat e shtuara të shkaktuara nga ftohja e ajrit të modulit dhe shpërndarja e ventilatorit tejkalojnë -70dB, gjë që nuk është në përputhje me kërkesat akustike GB22337-2008 në një shkallë serioze.

Për sa i përket këtyre shqetësimeve, Infypower lëshoi ​​LRG1K0100G i cili braktis tifozin shqetësues dhe zgjedh pompën e ujit për të drejtuar ftohësin për shpërndarjen e nxehtësisë.Moduli i ftohjes së lëngshme bën vetë zhurmë zero dhe karikuesi përdor ventilator me volum të lartë me frekuencë të ulët për të minimizuar nivelin akustik të daljes së sistemit të karikimit.

lajmet 1
Moduli LRG1K0100G është projektuar me mbrojtje plotësisht të mbyllur ndaj ujit dhe parandalimin e ndryshkut.Ai mbështet prizën e nxehtë si në ndërfaqet elektrike ashtu edhe në ato të lëngshme.Gjithashtu, moduli është i përshtatshëm për shumicën e EV-ve pasi mbulon një gamë të gjerë të tensionit të daljes nga 150Ddc në 1000Vd, dhe tensionin e hyrjes nga 260Vac në 530Vac.Aktualisht 30kW/1000V LRG1K0100G ka pastruar regjistrimin TUV CE/UL dhe nivelin EMC të klasës B.Infypower do të zgjerojë serinë për të lëshuar module të energjisë 40kW/50kW, të cilat janë krejtësisht të pajtueshme me LRG1K0100G si në madhësi ashtu edhe në ndërfaqe.E fundit, por jo më pak e rëndësishme, modulet e lëngshme funksionojnë me heshtje të përsosur.

Parashikohet në mënyrë të sigurtë që LRG1K0100G do të përdoret gjerësisht në mjedise të ashpra, të tilla si vendet e minierave me pluhur të lartë, vendet me temperaturë të lartë ose lagështi të lartë, zonat bregdetare me mjegull të kripur dhe bregdet të prirur ndaj tajfunit.Gjithashtu, funksioni i tij rezistent ndaj shpërthimit mund të ndihmojë modulin e aplikuar në pikat e karburantit dhe miniera nëntokësore.Zonat e ndjeshme ndaj nivelit të lartë të zhurmës, të tilla si vendet e banimit dhe zyrat do të preferojnë gjithashtu modulet e lëngshme.

Paneli i përparmë i modulit

lajme2
bt Mbushni ujë përmes tabelës së treguar për shkëmbimin e nxehtësisë dhe evakuoni më vonë.

btModuli i brendshëm ndahet thjesht nga pluhuri, spërkatja e kripës dhe lagështia në mjedisin e jashtëm

btFtohësi drejtohet nga një pompë e jashtme për të eliminuar zhurmat e modulit.

 

Veçori e modulit të ftohjes së lëngshme

 

bt Mbrojtje e lartë:

Karikuesi tradicional EV me ftohje me ajër në përgjithësi ka mbrojtje IP54 dhe shkalla e dështimit mbetet më e lartë në skenarët e aplikimit, si p.sh. kantieret me pluhur, temperatura e lartë, lagështia e lartë dhe zonat me spërkatje të lartë të kripës.Sistemet e karikimit me ftohje të lëngshme mund të realizojnë lehtësisht dizajnin IP65 për të përmbushur kërkesa të ndryshme në skenarë të tillë të ashpër.

btZhurmë e ulët:

Moduli i karikimit me ftohje të lëngshme është i pajisur me zhurmë zero dhe miraton një shumëllojshmëri të menaxhimit termik, si shkëmbimi i nxehtësisë së ftohësit, ftohja me ujë dhe klimatizimi, të gjitha duke kontribuar në shpërndarjen e dëshirueshme të nxehtësisë dhe kontrollin e zhurmës.

btShpërndarja e dëshirueshme e nxehtësisë:

Komponentët kryesorë të brendshëm janë rreth 10°C më të ulët se ai i modulit të ftohur me ajër.Efikasiteti i konvertimit të energjisë në temperaturë më të ulët është më i lartë dhe jeta e komponentëve elektronikë është më e gjatë.Në të njëjtën kohë, shpërndarja efikase e nxehtësisë ndihmon në rritjen e densitetit të fuqisë së modulit dhe mund të mbështesë më shumë module brenda një sistemi karikimi.

bt Lehtë për tu mirëmbajtur:

Sistemi tradicional i karikimit me ftohje me ajër kërkon pastrim të rregullt ose zëvendësim të ekranit të filtrit, heqje të rregullt të pluhurit të ventilatorit, bazuar në skenarë të ndryshëm aplikimi.Ka nevojë për një mirëmbajtje të planifikuar 6-12 herë në vit.Si rezultat, kostoja e punës është relativisht e lartë.Sistemi i karikimit me ftohje të lëngshme duhet vetëm të zbulojë periodikisht ftohësin dhe të pastrojë pluhurin e radiatorit, duke thjeshtuar funksionimin dhe punën e mirëmbajtjes.

bt Lehtë për tu mirëmbajtur:

Kostoja e ciklit jetësor të sistemeve të ftohjes së lëngshme është më e ulët se sistemet e ftohjes së ajrit nga perspektiva e ciklit afatgjatë të jetës.Normalisht, jeta e shërbimit të një sistemi konvencional me ftohje me ajër është 3 deri në 5 vjet dhe jeta e shërbimit të një sistemi me ftohje të lëngshme mund të kalojë 10 vjet, 2 deri në 3 herë më shumë se ajo e sistemit të ftohjes së ajrit.Sistemi i karikimit me ftohje me ajër ka nevojë për mirëmbajtje të planifikuar profesionale mesatarisht 6 herë në vit dhe sistemi i ftohur me lëng kërkon vetëm inspektime rutinë.Përveç kësaj, shtyllat konvencionale janë më të prekshme ndaj mosfunksionimit sesa karikuesi me ftohur me lëng.

lajme3

Infypower ju ftojmë sinqerisht të vizitoni stendën tonë në eMove 360 ​​Europe 2019
Cila është perspektiva e mënyrës së ndërrimit të baterive të automjeteve elektrike?

Koha e postimit: Dhjetor-29-2021
Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni

WhatsApp Online Chat!