Infypower го прикажа модулот за напојување на полнач за течно ладење во Шенжен CPTE изложба 2021 година

вести 1


Изложбата на купот за полнење во Шенжен во 2021 година се одржа во Општинскиот конгресен и изложбен центар од 1-ви до 3-ти декември.И покрај предизвиците и неизвесностите кои ги носи корона вирусот, изложбата беше добро посетена од заинтересирани професионалци и на неа беше забележан голем ентузијазам кај луѓето за индустријата за обновливи извори на енергија.

Кабината Infypower го претстави својот модул за напојување на полнач со течно ладење, како дополнение на претходно добро препознатливиот модул за напојување на полнач за ладење со вентилатор 40/ 30/ 20 kW, сериите на модули за напојување од полнач од 30/ 20 kW и двонасочен конвертор за напојување од 22 kW.Откако излезе, модулот за течно ладење стана фокус на сцената и привлече големо внимание од операторите на системот за полнење.

Со распространетата примена на 4C/6C EV полнењето, нема сомнеж дека супер полнењето со висока моќност ќе стане доминантно во претстојната иднина.Сепак, традиционалниот систем за полнење со висока моќност опремен со модули за воздушно ладење има постојани проблеми со појава на дефекти и високи звуци.Ако купот за полнење често се распаѓа, операторот може да му наштети на искуството на клиентите и да направи непроценлива штета на името на неговата марка.Што се однесува до бучавата, Beijing Business Daily и China Youth Daily објавија звуци што се собираат предизвикани од воздушното ладење на модулот и дисипацијата на вентилаторот на полначот надминуваат -70 dB, што е неусогласено со GB22337-2008 барањата за акустика во сериозни размери.

Во однос на овие грижи, Infypower го објави LRG1K0100G кој го напушта вознемирувачкиот вентилатор и избира пумпа за вода за да ја придвижи течноста за ладење за дисипација на топлина.Модулот за течно ладење создава нула бучава сам по себе, а полначот користи високо-волумен нискофреквентен вентилатор за да го минимизира излезното акустично ниво на системот за полнење.

вести 1
Модулот LRG1K0100G е дизајниран со целосно запечатена водоотпорна заштита и заштита од 'рѓа.Поддржува топол приклучок и во електрични и во течни интерфејси.Исто така, модулот е погоден за повеќето EV бидејќи покрива широк опсег на излезен напон од 150Ddc до 1000Vd и влезен напон од 260Vac до 530Vac.Моментално 30kW/1000V LRG1K0100G ја избриша регистрацијата на TUV CE/UL и нивото на EMC класа Б.Infypower ќе ја прошири серијата за да објави модули за напојување од 40 kW/50 kW, кои се совршено компатибилни со LRG1K0100G и по големина и по интерфејс.Последно, но не и најмалку важно, течните модули работат со совршена тишина.

Безбедно се предвидува дека LRG1K0100G ќе биде широко користен во сурови средини, како што се локации за ископување висока прашина, локации со висока температура или висока влажност, крајбрежни области со солена магла и море склони кон тајфуни.Исто така, неговата функција отпорна на експлозија може да му помогне на модулот што се применува на бензински пумпи и подземни рудници.Подрачјата чувствителни на високо ниво на бучава, како што се станбени и канцелариски места, исто така ќе ги претпочитаат течните модули.

Преден панел на модулот

вести2
bt Наполнете вода преку прикажаната табла за размена на топлина и евакуирајте подоцна.

btВнатрешниот модул е ​​едноставно одвоен од прашината, солениот спреј и влажноста во надворешната средина

btТечноста за ладење се движи од надворешна пумпа за да се елиминираат звуците од модулот.

 

Карактеристика на модулот за течно ладење

 

bt Висока заштита:

Традиционалните EV полначи со воздушно ладење обично имаат IP54 заштита и стапката на дефект останува повисока во сценаријата на примена, како што се правливи градилишта, висока температура, висока влажност и прскање со висока сол.Системите за полнење со течно ладење можат лесно да го реализираат дизајнот IP65 за да се исполнат различните барања во такви сурови сценарија.

btНизок шум:

Модулот за полнење со течно ладење е опремен со нула шум и прифаќа разновидни термички менаџменти, како што се размена на топлина на средството за ладење, водено ладење и климатизација, а сето тоа придонесува за пожелно дисипација на топлина и контрола на бучавата.

btПожелно дисипација на топлина:

Внатрешните клучни компоненти се за околу 10°C пониски од оние на модулот со воздушно ладење.Ефикасноста на конверзија на енергија при пониска температура е поголема, а животниот век на електронските компоненти е подолг.Во исто време, ефикасната дисипација на топлина помага да се зголеми густината на моќноста на модулот и може да поддржува повеќе модули во системот за полнење.

bt Лесно за одржување:

Традиционалниот систем за полнење со воздушно ладење бара редовно чистење или замена на екранот на филтерот, редовно отстранување на прашината од вентилаторот, врз основа на различни сценарија на апликација.Потребно е планирано одржување од 6-12 пати годишно.Како резултат на тоа, цената на работната сила е релативно висока.Системот за полнење со течно ладење треба само периодично да ја открива течноста за ладење и да ја чисти прашината од радијаторот, поедноставувајќи ја работата и работата за одржување.

bt Лесно за одржување:

Цената на животниот циклус на системите за ладење со течност е пониска од системите за воздушно ладење од перспектива на долг животен циклус.Нормално, работниот век на конвенционалниот систем со воздушно ладење е од 3 до 5 години, а работниот век на системот со течно ладење може да надмине 10 години, 2 до 3 пати повеќе од оној на системот за ладење на воздухот.На системот за полнење со воздушно ладење му треба професионално планирано одржување во просек 6 пати годишно, а системот за течно ладење бара само рутински прегледи.Освен тоа, конвенционалните купови се поподложни на дефект отколку полначот со течно ладење.

вести3

Infypower искрено ве поканува да го посетите нашиот штанд во eMove 360 ​​Europe 2019
Какви се изгледите за режимот за замена на батерии на електрични возила?

Време на објавување: 29-12-2021 година
Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

WhatsApp онлајн разговор!